UKCW 2018

NEC BIRMINGHAM   09-11 OCTOBER 2018

ski roof

Bjarke ingels group has unveiled plans for a new hotel in Switzerland, which will be embedded into the topography of the scenic vallée de joux. Designed for audemars piguet, ‘hôtel des horlogers’ will be sited next to the luxury watch manufacturer’s museum — which is also being designed by BIG. as part of the hotel’s design, five zigzagging volumes, which contain hotel rooms, traverse a gently sloping exterior path, leading directly to the museum as well as the region’s ski trails.

Designed by bjarke ingels group alongside local firm CCHE, audemars piguet’s ‘hôtel des horlogers’ will include about 50 rooms. Internally, a continuous, sloping corridor connects the rooms, facilitating visitor and service circulation. On site amenities, which include two restaurants, a bar, a spa, and a conference center, are positioned beneath the inclined slabs and are oriented towards daylight and views.

From the main access road, the hotel’s tilting slabs frame views of the surrounding valley, establishing a connection between the village and the picturesque landscape. According to the design team, guests will be able to ski down the hotel’s rooftops, which will provide direct access to the adjacent slopes. It is forecast that the hotel, which is already under construction, will open to the public in 2020.

Project Info:

Name: Audemars piguet hotel des horlogers
Year: 2016
Type: Commission
Client: Audemars piguet
Collaborators: CCHE architecture
Size: 6,400 sqm / 68,889 sqf
Location: Le brassus, Switzerland
Status: Under construction

Partners-in-charge: Bjarke Ingels, Tomas Christoffersen, Daniel Sundlin
Project manager: Rune Hansen
Project leader: Otilia Pupezeanu
Team: Claire Thomas, Evan Wiskup, Teodor Javanaud-emden, Ibrahim Salman, Ji-young Yoon, Cheyenne Vandevoorde, Marcus Kujala, Nicolas Gustin, Eva Maria Mikkelsen

 

Source: designboom

Share Page